miercuri, 13 ianuarie 2010

Ce a fost în Nerv şi unde mai mergem

Plecata-m opt către Arad şi cu şoferul tot atâţia. După o zamă nu prea, prea şi un felul doi nici aşa, ajungem pe la 17.17 la Nerv, în Arad. Facem cunoştinţă cu Dorel patronu' şi bineînţeles cu Cole, apoi ne acomodăm. Dăm o recapitulare acustică, care a durat mai mult decât de obicei din cauza refuzului sculelor de propagare a muzicii în neant să sune cum ne doream. Într-un sfârşit reuşim, deşi milioanele de waţi puse la dispoziţie ne-au cam făcut Nerv-i.
Vine şi ora spectacolului, trece şi ora spectacolului, vine 9 şi 20 apoi apare şi sunetistul, urmat îndeaproape de scaunele pe care urma să stăm.Şi-i dăm bice: 35-40 de minute de PLUS NOI răscolite către sfârşit şi de aplauze, care apoi nu s-au mai oprit. După ce epuizăm piesele de pe album (na, mai puţin una), cântăm şi "In the Ghetto" şi "Omul Munte" de pe, cică, viitorul album,apoi facem o pauză binemeritată de 15 minute.
După care iară, încă cel puţin pe atât băgăm "prune", adică piese de munte şi dragoste, care au sunat cum au sunat. Atât din cauza repetiţiilor "oficiale" care au cam lipsit, cât şi din cauza puterii prea mari a boxelor care vibrau.
În fine, trecem cu bine peste asta, am avut doar un fan recalcitrant, căruia îi mulţumim. Dar cel mai mult le mulţumim celor de la Condor Club Arad, care au fost alături de noi.



 

La final am discutat cu patronul clubului despre a face muzică sau spectacole în timp de criză , la un pahar de ţuică cinstită. Am fost toţi de acord că e greu, deosebirea e că noi nu trebuie să trăim din asta, ceea e ne face mai relaxaţi. Apoi plecăm către locul de nani, la Moni acasă, (mulţumim) unde am încins un chef ad-hoc cu încă 25 de condorişti. Unii au rezistat chiar până la 7. Alţii nu.


Şi aşa a fost la Arad, mai multe bune ca şi rele. Prieteni, experienţă, oameni noi.

La sfârşitul lunii vom concerta (adică vom cânta) la Festivalul Oamenilor de Munte Clopul Turistului de la Păltiniş, în seara de sâmbătă 30 Ianuarie, înainte de începerea probei de cultural, cu sprijinul celor de la Amicii Munţilor Sibiu. Ne vedem acolo!